De kracht van nieuwe dingen

Herken je het dat je ook zo uit kan kijken naar nieuwe dingen? Het kopen van een nieuwe telefoon, op vakantie gaan, starten met een nieuwe levensstijl, een nieuw jaar? Het gevoel dat je kreeg als je een nieuw schooljaar begon of bijvoorbeeld een nieuw schriftje opende om erin te starten met schrijven. Een nieuw begin, daar gaat het om. De kans om het vanaf dat moment anders en beter te doen. Alles ligt aan je voeten, jouw nieuwe leven. Misschien klinkt dit een beetje overdreven, maar het gevoel, groot of klein, dat maakt ons gelukkig.


Er is een groot verschil tussen het bereiken van het doel en het verlangen ernaar. Het uitkijken naar die nieuwe telefoon of het hebben van die nieuwe telefoon. Het plannen van je vakantie en erover dromen of daadwerkelijk op vakantie gaan/zijn. Het dromen over dat prachtige leven of het daadwerkelijk leven. Bij mezelf herken ik heel vaak dat 'het dromen over' veel sterker is dan het daadwerkelijk 'hebben' of 'beleven'.


De kracht ligt in het NU. Vaak leven we met onze gedachten in het verleden of in de toekomst. Had ik maar dit gedaan of hoe moet dat nou straks? Dus ook als je uitkijkt naar iets dan ben je eigenlijk bezig met iets in de toekomst. Dit is absoluut niet goed of fout, maar ik wil je meenemen naar het belang van het NU. Je leeft namelijk nu, niet in de toekomst en ook niet in het verleden. Als het je lukt om NU gelukkig te zijn, dan is de kans op geluk in de toekomst groter! Hoe pak je dat aan?


Ga je gedachten observeren. Ga eens na wat je allemaal denkt (en dat is veel haha)! Wat is jouw automatische denkpatroon? Wat denk je bijvoorbeeld als je in de spiegel kijkt? Is dat: Wauw! Wat zie je er geweldig uit vandaag! Of is dat.. Nou, je had wel wat beter je best kunnen doen. Of: Ik word nooit zoals ik echt zou willen zijn. Uit onderzoek is gebleken dat gedachten erg vaak negatief zijn. Dit heeft enorme gevolgen voor ons leven waarvan we ons vaak niet bewust zijn. Alles begint namelijk binnen in onszelf. Het houden van jezelf, ook wel zelfliefde genoemd, is de basis van ons bestaan. Maar helaas groeien velen van ons op met een laag zelfbeeld en ik geloof er 100% in dat je uiteindelijk wordt wat je van jezelf vind. Dit kan in het begin best confronterend zijn, maar door eerlijk naar jezelf en je gedachten te kijken open je de deuren naar verandering.


Dankbaarheid is de sleutel. Ga eens zitten. Ja, neem eens 5 minuutjes de tijd voor jezelf. Denk eens na over waar je nu staat in je leven. Denk aan alle dingen waar je dankbaar voor kunt zijn. Als je dit lastig vindt, denk dan eens aan het dak boven je hoofd, het eten wat in de koelkast ligt, of de liefdevolle personen die zich in jouw leven bevinden. Voel je het? Begin met kleine stapjes en blijf dit oefenen, het liefst dagelijks. Uiteindelijk ga je ook met jezelf aan de slag. Ieder persoon op de wereld is uniek. Er is niemand hetzelfde. Jij mag er ZIJN! Je bent goed zoals je bent. Stop met het vergelijken van jezelf met anderen, want dit kan helemaal niet.


Vanaf NU start jouw nieuwe leven.. Verplaats jouw verlangen van de dingen of momenten in de toekomst naar het NU en voel hoe gelukkig dit je maakt. Ga vaak even zitten en neem de tijd om na te denken over hoe jouw mooiste leven eruit ziet. Hoe dankbaar en gelukkig je eigenlijk nu al bent en visualiseer jouw dromen en doelen. Voel hoe het voelt als ze uitkomen en dan zullen ze sneller werkelijkheid worden dan je verwacht, geloof me :-).


Ik hoop dat je weer veel plezier hebt gehad met het lezen van deze Blog!


Veel liefs,


Josje


97529482_3996559290369024_3225833843059589120_n.jpg

Wat leuk dat je mijn blogs leest!

Met veel plezier probeer ik zo vaak mogelijk iets te schrijven. Vaak is dit iets wat mij zelf ook geïnspireerd heeft. Wil je meer weten over mijn verhaal? 

Wil je op de hoogte blijven?

Dankjewel!

  • Facebook
  • Instagram
  • Black Spotify Icon