Balans is de magische sleutel tot succes

Waar ben ik naar opzoek? Dat is de eerste vraag die we vaak aan onszelf stellen als we aan iets nieuws beginnen of behoefte hebben aan verandering. Dit is ook de vraag die ik regelmatig aan mezelf stel als ik even niet weet welke richting ik op wil. Voor mij persoonlijk is het antwoord op deze vraag eigenlijk altijd geweest: ik wil gelukkig zijn. Was ik dan ongelukkig? Soms wel, soms niet, maar mijn drijfveer om iets te doen, mijn grootste verlangen, is altijd geluk geweest. We leven in een wereld van zwart en wit, licht en donker, hoog en laag, goed en slecht. Dit zorgt ervoor dat we door beide kanten te ervaren, we kunnen voelen wat we fijn en niet fijn vinden en kunnen ontdekken waar we gelukkig van worden. Balanceren tussen deze twee uitersten zou een 'saai' gevoel opleveren op de lange termijn, maar tevens ook rust geven, omdat het 'oké' is (dit noemen ze de weg van de held, hier zal ik binnenkort een andere blog over schrijven). Ik persoonlijk ben altijd heen en weer geslingerd (niet altijd bewust) en heb door deze ervaringen geleerd dat het juist om die ervaringen gaat waardoor je groeit als persoon. Ondertussen weet ik dat het een grote reis is die we hier op deze aarde en het dus ook om die reis gaat, niet om de eindbestemming. Dit is precies het gene wat ik heel vaak tegenkom in mijn werk als coach. Waar ben je naar opzoek? Dit is altijd de eerste vraag die ik stel en meteen ook de belangrijkste. Het gaat natuurlijk om waar je naartoe wilt, maar dat is de eindbestemming. Het is veel belangrijker om de vraag achter de vraag te stellen: waarom wil je dat? Dat is namelijk de reis ernaartoe. Waarom maakt het jou zo gelukkig als je jouw eindbestemming hebt bereikt? Wat ik heb geleerd is dat de meeste mensen (incl. ik zelf) streven naar het ultieme leven (dit is natuurlijk voor iedereen anders). We willen van onszelf houden en vooral blij zijn met wie we zijn (innerlijk en uiterlijk). We willen vol zelfvertrouwen het leven leven van onze dromen en dat betekent ook nog eens de dingen kunnen doen die we graag doen. De vrijheid hebben om onze eigen keuzes te kunnen maken, de energie te hebben om dit te kunnen doen en op voedingsvlak ook nog eens te kunnen genieten van al het lekkers wat het leven te bieden heeft. En hier komt balans om de hoek kijken. Balans op alle vlakken begint met het creëren van inzicht. Weten waar je nu staat. Wat heeft je gebracht naar dit punt? Welke keuzes heb je in het verleden gemaakt? Vanuit dit 'startpunt' kun je dingen gaan veranderen en als ik je een tip mag geven, doe dit dan stap voor stap. Mocht je gedragsverandering interessant vinden dan raad ik het boek 'De kunst van Kaizen' aan. Balans betekent genieten van alles, maar soms wat meer en soms dus wat minder. Goed voor jezelf zorgen staat bij mij voorop en je lichaam geven wat het nodig heeft geeft je de ruimte om toch af en toe iets 'slechters' te kunnen pakken. Ik kan me heel goed voorstellen dat het best lastig om door de bomen het bos nog te zien, zeker op voedingsvlak! Maar weet dat dit makkelijker is dan je denkt en dat soms een klein duwtje in de rug al genoeg is :-). Ik hoop dat je het weer leuk vond om mijn blog te lezen en als je het leuk vind om een bepaalt onderwerp een keer terug te zien, laat het mij dan weten! Veel liefs, Josje
97529482_3996559290369024_3225833843059589120_n.jpg

Wat leuk dat je mijn blogs leest!

Met veel plezier probeer ik zo vaak mogelijk iets te schrijven. Vaak is dit iets wat mij zelf ook geïnspireerd heeft. Wil je meer weten over mijn verhaal? 

Wil je op de hoogte blijven?

Dankjewel!

  • Facebook
  • Instagram
  • Black Spotify Icon